Documents de centre

Projecte Educatiu de Centre

L’Escola Municipal d’Educació Infantil el Niu som un servei educatiu que, juntament amb les seves famílies, contribueix al desenvolupament integral de l’infant en l’etapa de zero a tres anys, en un clima de confiança i seguretat.

Som una Escola inclusiva i donem resposta a la diversitat fomentant que totes les famílies formin part de l’escola, alhora que l’enriqueixen.

Des de l’Escola treballem en equip per tal d’oferir un projecte educatiu de qualitat.

L’estada dels infants a l’Escola els permet desenvolupar habilitats socials, cognitives, motrius i emocionals, per poder construir la seva pròpia personalitat i entendre la dels altres i el món que els envolta.

Creiem en l’infant capaç i protagonista de tota la seva acció educativa; respectem els seus ritmes d’aprenentatge i atenem les seves necessitats físiques, emocionals i educatives, mantenint una actitud acollidora, atenta, respectuosa, d’afecte, d’escolta i d’acompanyament a l’infant. 

Donem molta importància a la vida quotidiana com a eix central de l’ambient educatiu, compartint aquest valor amb propostes de joc. Els moments dedicats a l’alimentació, la higiene personal, el descans… es viuen com una gran oportunitat de relació i també d’aprenentatge per al desenvolupament de les capacitats de l’infant i contribueixen, a poc a poc, a anar adquirint autonomia.

Entenem el joc com el primer i principal mitjà de l’infant per aprendre, gaudir i comunicar-se; convertint-se així en el protagonista de les seves pròpies experiències. Així doncs, organitzem i pensem els diferents espais i materials perquè l’infant trobi múltiples oportunitats que afavoreixin el joc lliure i espontani, la curiositat i la creativitat, les ganes de descobrir, d’experimentar, de manipular i de comunicar-se, donant també importància als beneficis que ens aporta el joc a l’aire lliure.

“Diga’m-ho i ho oblidaré, explica’m-ho i ho entendré, deixa’m fer-ho i ho aprendré” Confuci.

Clica aquí per veure el Projecte Educatiu de Centre: https://elniu.cat/wp-content/uploads/2020/07/PEC-EL-NIU_2020.pdf