Projecte Educatiu de Centre

L’Escola Municipal d’Educació Infantil el Niu som un servei educatiu que, juntament amb les seves famílies, contribueix al desenvolupament integral de l’infant en l’etapa de zero a tres anys, en un clima de confiança i seguretat.

Som una Escola inclusiva i donem resposta a la diversitat fomentant que totes les famílies formin part de l’escola, alhora que l’enriqueixen.

Des de l’Escola treballem en equip per tal d’oferir un projecte educatiu de qualitat.

L’estada dels infants a l’Escola els permet desenvolupar habilitats socials, cognitives, motrius i emocionals, per poder construir la seva pròpia personalitat i entendre la dels altres i el món que els envolta.

Creiem en l’infant capaç i protagonista de tota la seva acció educativa; respectem els seus ritmes d’aprenentatge i atenem les seves necessitats físiques, emocionals i educatives, mantenint una actitud acollidora, atenta, respectuosa, d’afecte, d’escolta i d’acompanyament a l’infant. 

Donem molta importància a la vida quotidiana com a eix central de l’ambient educatiu, compartint aquest valor amb propostes de joc. Els moments dedicats a l’alimentació, la higiene personal, el descans… es viuen com una gran oportunitat de relació i també d’aprenentatge per al desenvolupament de les capacitats de l’infant i contribueixen, a poc a poc, a anar adquirint autonomia.

Entenem el joc com el primer i principal mitjà de l’infant per aprendre, gaudir i comunicar-se; convertint-se així en el protagonista de les seves pròpies experiències. Així doncs, organitzem i pensem els diferents espais i materials perquè l’infant trobi múltiples oportunitats que afavoreixin el joc lliure i espontani, la curiositat i la creativitat, les ganes de descobrir, d’experimentar, de manipular i de comunicar-se, donant també importància als beneficis que ens aporta el joc a l’aire lliure.

“Diga’m-ho i ho oblidaré, explica’m-ho i ho entendré, deixa’m fer-ho i ho aprendré” Confuci.

Clica aquí per veure el Projecte Educatiu de Centre: https://elniu.cat/wp-content/uploads/2022/04/PEC-EL-NIU_2020.pdf